Stránky

5. března 2020

Jak se chystá nová kniha o šetrném pěstování květin k řezu


Jak jsem už tady na blogu avízovala na přelomu roku, chystám novou zahradnickou knížku. Shrnula jsem do ní své zkušenosti z posledních let, kdy mě opravdu pohltilo pěstování květin k řezu. Pěkně po staru, šetrně k prostředí, s respektem k přírodě, poctivě. Tak, jak to dělali naši dědečkové (aby babičky neměly pořád navrch:-)

Právě teď probíhá moc krásná fáze přípravy celé publikace: grafička text a fotky láme na stránky, vybíráme barvy, font, celkový vzhled, centrování textu, společně s hlavní editorkou všechno ladíme a mě hřeje u srdce když se můžu podívat (řečeno s klasikem), jak ten můj námětek dostává švih! Pokud vše půjde dobře, spatří knížka světlo světa na začátku května.

Jak se tím vším probírám, ještě víc se těším na to, až záhony zase pokvetou. A jako každý rok si říkám, že bych se měla ty své vypěstované voňavé kytky taky konečně naučit i vázat :-) Asi si letos najdu na některé z květinových farem kurz.

A tady je pár fotek z knihy, jako ochutnávka:

 

2 komentáře:

  1. Skvělé, již se těším na novou knihu! Bude i ebook?

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji! Snad se v současné situaci vydání knihy příliš neopozdí. I když ono by se zase tak moc nestalo, jsou mnohem důležitější věci. E-book plánuji, jen najít trochu času:-)

    OdpovědětVymazat