Stránky

2. prosince 2014

Soutěž o vánoční dárek

Protože se blíží Vánoce a taky to už bude skoro rok, co jsem tenhle svůj blog začala psát, říkám si, že je čas vyhlásit malou soutěž.

Prosím napiště mi - buď jako komentář pod tento příspěvek nebo třeba na e-mailovou adresu:  zahradamebavi@seznam.cz , která rostlina co jste pěstovali, nebo třeba nově objevili či dostali, vám udělala v letošním roce největší radost. 

A dvěma přispěvatelům, které vylosuji, pošlu svojí knížku Zahrádka v květináči včetně věnování a podpisu (samozřejmě jen pokud budou výherci chtít.-)  

Uzávěrka soutěže je 12. prosince v pátek, abych v pondělí 15. prosince mohla knížky odeslat...

3 komentáře:

  1. Já si letos pořídila jarmanku (Astrantia major) úplně obyčejnou, domácí kytku ... vydloubla jsem ji z trávníku před jedním panelákem. A byla úžasná, kvetla na trvalku neskutečně dlouho, snášela přistínění i sucho, je úžasně fotogenická ... příští rok se poohlídnu i po nějakých barevných příbuzných. A další ... takové znovuobjevení, klasické vysoké hledíky. V paneláku jsem roky pěstovala nízké keříčkové, na zahradě se můžu rozšoupnout, tak jsem přidala vysoké ... doufám, že se mi budou samy semenit stejně jako ty nízké.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě nejvíc potěšily růže na kmínku. Kromě toho, že krásně kvetly až do listopadu, tak se jim na podzim zbarvily listy do měděného odstínu. Žádná jiná rostlina u nás na zahradě takové zbarvení nemá. V těchto šedých dnech zahradu krásně rozjasňují. Navíc jsem je marně sháněla tři roky a letos se konečně vydařilo :-)

    Jen nevím, jestli nepotřebují nějakou péči na zimu, aby neomrzly. Ostatní růže přikrývám smrkovými větvemi. Musím nastudovat nějakou literaturu :-)

    (Nahrala bych fotku toho podzimniho zbarveni, ale nejak se mi to nedari...)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíc mě letos potěšila obří tlustice (crassula ovata), kterou jsem zdědila nebo spíš zachránila, když jsem ji objevila na skříni na chodbě. Byla bez zálivky nejméně půl roku a připomínala spíš samorost než živou rostlinu. Po sestřihnutí vytáhlých a osušených větviček se krásně vzpamatovala a rychle obrazila. Kmínek má širší než moje zápěstí. Je to kus :)

    OdpovědětVymazat