Stránky

4. srpna 2014

Něco pro ty nejzaneprázdněnější balkonové zahradníky...

Abych pravdu řekla, nikdy jsem nebyla zrovna příznivcem osázených pneumatik, věšáků, starých holínek a podobných nefunkčních předmětů, které původně sloužily zcela jinému účelu. Pod záminkou recyklace a ochrany životního prostředí mnohdy vznikají dost prazvláštní, trochu kýčovitá aranžmá:-)

Tentokrát jsem ale neodolala. Nevím, k čemu se tohle plechové (pravděpodobně) sítko původně používalo, ale hned jak jsem ho uviděla, měla jsem jasno. Úplně jsem v něm viděla netřesky.

 
Celá akce mi včetně focení zabrala necelou čtvrthodinku. Vrstva drenáže dospodu - v mém případě byly k dispozici rozlámané cihly, a navrch trochu písku a zeminy. Pro netřesky až moc dobré stanoviště, poradily by si i s horšími podmínkami.
Použité rostliny: netřesk střešní (Sempervivum tectorum - velké růžice) a netřesk pavučinatý (Sempervivum arachoideum - to jsou ty malé, jakoby ochmýřené růžičky). Takto osázená nádobka brzy celá zaroste a dovolím si tvrdit, že pokud na ni čas od času zaprší, přežije celou sezónu absolutně bez jakékoliv péče.

4 komentáře:

  1. Haluškovač! :-) :-) Dá se s těstem na halušky nad hrnec s vroucí vodou a dírkami do ní odpadávají (za pomoci vařečky) halušky.
    Hezký blog. Ať se daří! J.

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, tak to děkuji za informaci, v životě by mě nenapadlo, že jde o haluškovač:-) Halušky jsem si už dokonce doma improvizovaně párkrát dělala přes cedník a neměla ponětí, že si v haluškovači místo toho pěstuju netřesky...
    Děkuji a také přeji, ať se Vám daří,
    Anita

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, díky za tenhle nápad! Vyměnila jsem svůj haluškovač za novější model a pořád jsem přemýšlela, jak ten starý využít v zahradě...Tohle je přesně ono :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jenom pozor, ten můj přes zimu ponechaný na zahradě bez údržby slušně zrezivěl:-) Takže to chce umístit ho někam třeba na balkon pod střechu. I když zrezivělý má taky svoje kouzlo...

    OdpovědětVymazat