Pyrus pyrifolia, původem z Dálného východu, se pěstuje podobně jako naše jabloně či hrušně, daří se jim na slunci i v polostínu, preferují závětří a jsou plně mrazuvzdorné. K opylování potřebují buďto další odrůdu, nebo postačí i některé naše hrušně.Několik už téměř zralých plodů jsem dostala k ochutnání. Je třeba hruštičky sníst rychle, nebo je po rozkrojení pokapat citronem, podobně jako třeba avokádo totiž hrozně rychle hnědnou. Pro moje chuťové pohárky jsou možná trochu nevýrazné a mdlé (ostatně i hrušky a jablka mám radši aromatičtější a kyselé), ale možná, že jde jen o zvyk...

Anebo jen o jinou odrůdu asijské hrušky. Není totiž jen jedna a je mezi nimi velký rozdíl jak v trvanlivosti, chuti, ale i slupce ;) Doporučuji zkusit Nijisseiki.
OdpovědětVymazat