Stránky

29. května 2019

Pěstujeme ve městě s Kokozou

Světlo světa právě spatřila zajímavá kniha nazvaná Pěstujeme ve městě. Je věnovaná městským zahradníkům, kterým už nestačí obhospodařovat "jen" vlastní balkon, terasu nebo okenní parapety. Dalším přirozeným krokem podobných nadšenců bývá snaha opatřit si záhonek v nejbližší komunitní zahradě. A ti odvážnější se dokonce pokusí založit si podobnou sdílenou městskou zahradu sami.

Knížka, kterou připravil tým Kokozy, a na které jsem se také měla tu čest autorsky podílet, provádí zájemce o zahradničení ve městech praxí i teorií zakládání sousedských záhonků i komunitních zahrad. Poradí například, jak si vyhlédmout vhodný pozemek a s kým jednat na úřadě, ale také jak zahradu koncipovat a co na ní pěstovat.

Jen pro úplnost dodávám, že Kokoza je občansky prospěšná společnost, zabývajícoí se tématy, jakými jsou kompostování a pěstování v městských podmínkách. Radí, pomáhají, publikují, pořádají workshopy. Na stránkách Kokozy najdete třeba skvělou interaktivní mapu, ukazující místa vhodná ke kompostování, nebo třeba souseda, který vám věnuje žížaly:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat