Stránky

28. června 2016

Anglické růže - keře


Dnes jen krátký příspěvek: toto je obrázek keřů mých anglických růží (jsou to odrůdy Geoff Hamilton, Gente Hermione, Eglantyne a The Shepherdess).

Jsou to růžové keře velmi mladé: dva byly zasazeny na podzim 2014 a dva na jaře 2015. Celkem hezky kvetou (navzdory vedrům střídaným přívalovými srážkami), netrpí ani příliš na škůdce. Ačkoliv to vypadá, že rostou v pěkné divočině, předesílám, že se o ně dobře starám a na podzim dostaly svou dávku koňského hnoje:-)

Prozatím s nimi mám jediný problém: keře nejsou příliš vzhledné a jejich tenké stonky často mohutné květy neudrží, ty pak padají k zemi. Pokud ale vše půjde jako s první růží, kterou jsem si od Davida Austina pořídila zhruba před pěti lety (Queen of Sweden, která je na obrázku vlevo), mělo by se to časem lepšit a stonky vyzrávat a bezvadně držet.

4 komentáře:

  1. Růže máte nádherné! Když vidím tyto růže, vždycky si říkám, že to naše babičky měly pěkně vymyšlené, když je sázely hned za plaňkový plot, který je hezky podržel, než to třeba zvládly samy...

    OdpovědětVymazat
  2. To je dobrý postřeh, plot by určitě růže zpočátku podržel. Ten náš je teprve pár měsíců starý, takže růže byly na místě dřív, než plot:-) Nicméně už teď přemýšlím, co v okolí plotu nasázet...

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera! Moje jsou také ještě mlaďounké, tak je budu s láskou pěstovat a za pár let určitě zesílí. Děkuji, jsem ráda, že mám porovnání.

    OdpovědětVymazat
  4. Držím palce, ať Vám růže dělají jen radost!

    OdpovědětVymazat