Stránky

10. dubna 2021

Květinová mini farma pro letošní sezonu

 

Pojďte do toho letos se mnou s vyhraďte si na zahradě několik záhonků pro letničky k řezu. Moje letošní mini květinová farma má rozměry 4x7 metrů. Cestičky nahrazují obyčejná položená prkna. Hodlám pěstovat cínie, hledíky, krásenky, astry a další velmi vděčné květiny do vázy. Malá ukázka letošního osiva je zde:

 
Mojí loňskou zahrádku k řezu můžete vidět na fotkách níže, postupně je to stav v dubnu, květnu a červenci. Letošní jaro má trochu zpoždění, ale zatím to vypadá, že sezona by nemusela být tak chudá na vláhu, jako v posledních letech.

Už teď je možné vysévat spoustu druhů přímo na záhony: chrpy, měsíčky, stračky, hrachory, kopr...  Rostliny na předpěstování náročnější si jednoduše zakoupíte v zahradnictví v květnu ve formě sazeničky. 

 Zahrada k řezu nemusí být veliká, prostě vysejte několik řádků třeba mezi zeleninu. A třeba vás to chytne, stejně tak, jak ta kvetoucí záplava okouzlila mě:-)

 

 

4 komentáře:

  1. Musím pochválit pěknou zahradu, použití proutků je moc hezké, jak dlouho vydrží plot než se musí předělat? Jinak tip na použití prken využiji až mě přestane bavit si hrát s cihlami ze staré stodoly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu! Proutky vydrží jednu sezonu, já stejně každý rok ty letničkové záhony přesouvám, rotují stejně jako zelenina kvůli vyčerpání půdy a případným chorobám/škůdcům. Takže je to vždycky záležitost jen několika měsíců, zhruba od konce března do října, řekněme něco přes půl roku, a to ty proutky vydrží v pohodě. Dokonce některé stihnou i zakořenit:-)

      Vymazat
  2. Škoda, že letos na zahradu nemám tolik času. Na podzim jsem změnila práci a teď na jaře mě překvapuje, kolik povinností mi narostlo. Třeba takové roční hlášení za odpady, což je pro mě naprostá novinka a jsem z toho celá paf. Ale už se blížím ke konci, takže snad bude aspoň v létě trochu čas. Teď je to bohužel celé na manželovi, kterého to naštěstí taky docela baví. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pro babičku, která ráda zahradničí, je pěkný dárek , který ji podpoří v jejím koníčku. Například semínka rostliny, jako třeba levanduli a jiné rostlinky. Důležité je, že takový to bude podporovat její zálibu v zahradničení.

    OdpovědětVymazat