Stránky

12. listopadu 2015

Obraz z živých rostlin


Ve středu na svatého Martina jsem se byla podívat na otevření nového obchodu  nazvaného Zahrada na stěnu. Martina a Aleš ze společnosti Gardners si po úspěšném fungování svého e-shopu otevřeli v pražské Vyšehradské ulici kamennou prodejnou spojenou se showroomem.

A rozhodně je co ukazovat. Kromě impozantních vertikálních rostlinných stěn jsou obzvlášť krásné obrazy z živých rostlin. Dají se objednat v rozličných rozměrech na zakázku, nebo si je v menším provedení může vytvořit každý sám.

Na velkém obrázku nahoře je právě jeden takový malý živý obraz, který zvládne i naprostý začátečník: stačí si pořídit závěsnou nádobu z tvrzeného plastu (na fotce vlevo), jejíž součástí je i pěstební substrát. V nádobě je místo pro šest rostlin podle fantazie každého zahradníka. Údržba je jednoduchá, stačí jednou či dvakrát týdně nalít do svrchního žlábku vodu.

V obchodě Zahrada na stěnu jsou k dispozici kromě rostlin ještě třeba barevné květináčky různých velikostí, které drží na stěně díky magnetické tabuli, nebo zajímavé stojany na pokojové rostliny.

V prostoru navíc visí kokedamy, tedy rostlinky, které nerostou v nádobě, nýbrž v mechové kouli, a vypadají jako planety ve vesmíru.

Nejpůsobivější je ovšem už zmíněná vertikální zelená stěna, která interiéru obchodu dominuje. Tyto rostlinné stěny vídám v poslední době stále častěji, nejvíc na recepcích a ve vstupních halách nejrůznějších firem, a tak jsem byla opravdu zvědavá, jak vypadají zblízka a jakým způsobem fungují. O tom ale zase v některém z příštích příspěvků.

Žádné komentáře:

Okomentovat