Stránky

31. října 2015

Příběh jedlého balkonu

zdroj: www.vysnenazahrada.cz
Na blogu Vysněná zahrada, který pravidelně čtu, se objevila bezvadná elektronická publikace s názvem Příběh jedlého balkonu.

Autorka blogu Jitka Daňková v ní popisuje měsíc po měsíci svou balkonovou zahradu, kterou vytvořila nejen pro svou vlastní radost, ale také pro potěšení svého malého synka. Veškeré plánování, setí, sázení, údržba i sklízení je zde podrobně popsáno a fotozdokumentováno.

E-knížka mě nadchla: vlastní zkušenost, kterou autorka do knihy vložila, je totiž nesmírně cenná věc. Píše velmi čtivě a vtipně, používá zábavné titulky a z textu i fotek je znát, že ji zahradničení opravdu baví. Většinu svých balkonových výpěstků rovnou konzumuje nebo zpracovává v kuchyni (v knize zmíněný salát Panzanella hodlám brzy taky vyzkoušet).

Skutečně dobrý nápad je také na konci publikace uvedený rozpočet, včetně bilance, zda se pěstování na balkoně vyplatilo (samozřejmě, že balkonové zahradničení není primárně o penězích, nicméně je pravda, že je do něho hlavně zpočátku třeba investovat nezanedbatelnou částku). Já osobně jsem se po přečtení mimojiné rozhodla, že příští rok zkusím pěstovat cukrový hrášek a taky dám ještě jednu šanci kopru. Tahle elektronická kniha je opravdu skvělý počin. Jedlým balkonům zdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat