Stránky
15. prosince 2014
Růžičková kapusta
Růžičková kapusta (Brassica oleracea) má obrovskou výhodu v tom, že je k dispozici pro průběžné otrhávání i v zimě. Letos tedy není pod sněhem ani v půli prosince, ale jinak se běžně sklízí ze zasněžených záhonů. Rostlina je k přežití zimy dobře přizpůsobená - při silných mrazech totiž její velké listy klesnou dolů a chrání tak růžičky před poškozením.
Zelené kapustičky, které mají dokonce lepší chuť, pokud projdou mrazem, by se měly z rostliny postupně otrhávat odspoda nahoru. Protože není úplně obvyklé, aby byla růžičková kapusta v obchodech stále k mání, vyplatí se si ji na zahradě vypěstovat. Ta moje tedy není zrovna výstavní, po zasazení jsem zakoupené sazenice nechala tak trochu svému osudu... Kapusty se ale ukázaly jako velmi odolné organismy a já se už pomalu chystám na zimní sklizeň:-)
Štítky:
Zelenina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Taky ji pestuju ale hlavecky se zacnou rozvijet misto aby udelaly pevnou kulicku nevite cim to je?
OdpovědětVymazatDobrý den, tak to opravdu netuším, proč se tak děje. Ale zkusím po důvodu zapátrat a případně Vám co nejdřív odpovědět.
OdpovědětVymazat