8. dubna 2014

Hrách neházejte na stěnu, radši ho pěstujte


Je zelenina, která se dá sehnat v obchodech prakticky po celý rok, a pak je zelenina, která dlouho nevydrží a která je dispozici jen po omezenou dobu v roce. Takže pokud si chcete na malém záhonku a nebo ve větší nádobě na balkoně vypěstovat nějakou luxusní pochoutku, pokud možno téměř bezúdržbovou, která poroste sama, je pravý čas zasít si hrách.

Nejlepší je nenasít všechny hrášky najednou, ale naopak s několikatýdenními odstupy, prodloužíte si tak možnost sklizně. Pokud sejete do nádoby, bude zapotřebí zapíchat k jejím okrajům podpěru, stačí pár bambusových tyček nahoře svázaných dohromady, po které se hrášek bude zachytávat úponky. Pak už stačí jen slunné místo a dostatek vláhy.

Hrách setý (Pisum sativum) je jedlý celý, uštipovat do salátů nebo na chleba s máslem si můžete i výhonky nebo bílé kvítky.

Žádné komentáře:

Okomentovat