Stránky

28. července 2014

Sakura v nádobě

Příští rok bych měla mít doufejme k dispozici terasu (konečně!), a tak mi to už teď nedá a přemýšlím, co si na ní vlastně nasázím. Chtěla bych tam mít i několik stromků nebo keřů v nádobách a když jsem byla nedávno v zahradnictví, neodolala jsem a koupila si sakuru. Znáte to, tyhle impulzivní nákupy:-)

Ona to tedy není tak úplně sakura, je to okrasná slivoň Prunus incisa 'Mikinori'. Stromek dorůstá maximální výšky 2 až 3 metry, v nádobě by tedy mohl celkem dobře prosperovat. Podle informací co jsem našla na internetu kvete v dubnu bílými květy s červeným středem.

Původně jsem pod stromek chtěla nasázet drobné jarní cibuloviny, aby byla jarní atmosféra dokonalá, ale nakonec jsem použila trochu neduživé sazeničky měsíčních jahod, které mi zbyly a které jsem trápila dlouho v malých květináčcích. Bylo mi líto je vyhodit.

Nějakou tu cibulku tam ještě můžu případně dodat později na podzim. Nádoba s okrasnou slivoní stojí zatím na zahradě - už se těším, až sem budu na jaře dávat její rozkvetlou fotku:-)

4 komentáře:

  1. Dobrá volba, švestičky mají vícero využití;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to by byla fantazie, kdyby na stromku ještě zrály použitelné švestičky:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jahody pod stromkem na terase jsou nejlepší. Máme je od loni pod rybízem. Předtím byly macešky, ale dítka tuhle kombinaci kvítí víc:-)

    OdpovědětVymazat