Stránky

1. prosince 2021

Předvánoční setkání nad knížkami

 
Listopadový čas je jako stvořený pro setkávání - a se Smart Pressem jsme to stihli ještě v době, kdy covidová čísla nebyla tak varující. V úterý 9. listopadu jsme se potkali na Pražském hradě u Šternberského paláce, abychom jako autoři v těsně předadventním čase představili své letošní knižní novinky.

Místo bylo vybrané skvěle, dýchalo vznešenou a zároveň klidnou atmosférou, abych tak řekla:-) A před novináři a příznivci knížek o udržitelném a přírodě blízkém životním stylu, kam - myslím si - představované publikace bez výjimky spadají, se tu v plné kráse mohly předvést: Vánoční Tradinář Martiny Boledovičové a Martiny Viktorie Kopecké, Rytmus roku Hanky Zemanové, Obilovinová kuchařka Petra Klímy a také moje letošní Zahrada do vázy

Ze všech knížek mám radost a všechny je taky můžu doporučit. Houpou se na vlně návratu ke kořenům, který teď dle mého názoru prožíváme, někdo více, někdo méně. Nejde o to odmítat pokrok, nikdo nechce bydlet v zemljance bez elektřiny, chroupat kořínky a oblékat se do kůží:-) Návrat ke kořenům je v tomto smyslu míněn jako posun k respektu a k určité empatii. A to nejen vůči lidem, ale vůči celému prostředím kolem nás. Přeju krásný Advent!

 

Fotografie: Pavel Ovsík, archiv Smart Pressu

2 komentáře:

  1. Zajímavé čtení

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, ráda čtu zajímavé články( podcasty). Ten velmi zaujal, mám ráda přírodu, zajímám se trochu i o ekologii. V budoucnu bych ráda se tyto ekologii věnovala více. Potřebovala bych natočit podcast. Na internetu jsem objevila tyto webové stránky. Máte někdo z Vás s nimi zkušenosti. Z pozdravem.

    OdpovědětVymazat