Stránky

7. července 2020

Jak se váže kytice...



Vypěstovat si květiny k řezu zvládnu, nikdy jsem se ale nenaučila, jak se správně váže kytice. Už nějakou dobu jsem chtěla absolvovat alespoň základní kurz, dlouho mi to ale nevycházelo: jednou jsem neměla čas, jindy byl mnou vybraný termín zase hned obsazený. Teď v červenci jsem si ale konečně splnila sen a pod vedením profesionální floristky jsem uvázala své první dvě kytice:-)

Vybrala jsem si květinový atelier Rosmarino. O majitelce atelieru Markétě Keclíkové jsem slyšela v nakladatelství SmartPress, kde vydala svou knihu Můj květinový atelier.

Přihlásila jsem se na dvouhodinový floristický kurz pro absolutní začátečníky, nazvaný Vazba dárkové kytice.

Průběh kurzu byl bezvadný. Po počátečním krátkém teoretickém úvodu jsme každý z účastníků dostali (spíš dostaly) k dispozici velký kbelík plný květin. Už to samo o sobě je paráda! Květiny jsme očistily a mohly se pustit do vazby kytice do kulata. Já jsem se rozhodla pro dva menší pugéty, abych si techniku vázání do spirály mohla vyzkoušet víc než jednou.

Za pouhé dvě hodiny jsem se dozvěděla spoustu nových věcí - věděli jste třeba, že uvázaná kytice by měla na rovné ploše sama stát? A co je nejdůležitější: domů jsem si odnesla dvě vlastnoručně uvázané obrovské kytice...

Žádné komentáře:

Okomentovat