tag:blogger.com,1999:blog-5950281621935882616.post8513195887381636067..comments2023-12-23T20:23:35.981+01:00Comments on ZAHRADA MĚ BAVÍ : ŘedkvičkyZahrada mě bavíhttp://www.blogger.com/profile/13002291021415958630noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5950281621935882616.post-52383661372092668842014-04-15T22:02:26.113+02:002014-04-15T22:02:26.113+02:00Vidím, že odkaz na pesto jsem zkopírovala špatný :...Vidím, že odkaz na pesto jsem zkopírovala špatný :-) Tak jej dávám sem: http://www.zelenetrhy.cz/recepty/pesto-z-listu-redkvicek-s-cesnekem-a-dynovymi-seminky/Jitka Daňkováhttps://www.blogger.com/profile/17837141470796714259noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5950281621935882616.post-13293426946185659702014-04-15T12:15:56.824+02:002014-04-15T12:15:56.824+02:00To je dobrý postřeh, s tím přehnojením - nevěděla ...To je dobrý postřeh, s tím přehnojením - nevěděla jsem, že ředkvičky patří mezi zeleninu, kde se dusičnany nejvíc koncentrují. Bude to asi obecně problém rychlené zeleniny...<br />Děkuji za odkazy na recepty, zkusím polévku, na obrázku vypadá tedy skvěle!Zahrada mě bavíhttps://www.blogger.com/profile/13002291021415958630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5950281621935882616.post-8954491500624021302014-04-15T11:08:51.324+02:002014-04-15T11:08:51.324+02:00Ano, jsou. Ale jen ty doma nebo bio pěstované, kde...Ano, jsou. Ale jen ty doma nebo bio pěstované, kde máte jistotu, že nejsou chemicky ošetřené, nebo se v nich nenahromadily dusičnany (Klasické ředkvičky jsou často přehnojené dusičnany (patří prý vůbec k nejvíce kontaminovaným druhům zeleniny) a ty se v trávicím traktu přemění na dusitany, které s aminokyselinami bílkovin vytvářejí jedovaté karcinogenní nitrosaminy. Konvenční ředkvičky tedy Jitka Daňkováhttps://www.blogger.com/profile/17837141470796714259noreply@blogger.com